Meer geld voor snellere groei startups

Niet Silicon Valley, maar Nederland is vandaag voor even technologie-mekka van de wereld. Apple's Tim Cook, Google's Eric Schmidt, de ceo's van Uber en Airbnb, allen geven ze vandaag advies aan startups. Nederland staat internationaal steeds meer bekend als startupland. 

In nauw overleg met de  startupsector heeft de overheid gekeken wat een goede aanvulling zou zijn op de reeds bestaande faciliteiten voor startups en het mkb.

Vandaag zijn hiervoor twee regelingen bekend gemaakt die ervoor moeten zorgen dat er meer geld beschikbaar is om te ondernemen en sneller te groeien.

Vanaf 2017 wordt de gebruikelijk-loonregeling voor innovatieve startups versoepeld. Oprichters van startups zijn niet langer verplicht zichzelf een loon uit te keren van 44.000 euro. De eerste drie jaar mag het loon van dga's op het minimumloon gesteld worden.

In 2017 stelt de overheid 23 miljoen euro beschikbaar voor investeerders die willen investeren in startups en het mkb. De overheid kan dan voor max. 50% mee investeren. 

Kijk voor meer informatie over de maatregelen voor startups op deze site of neem contact met ons op.