BLOG - Factureer online zodat jij je kan richten op ondernemen

Overkomt jou dit wel eens? Je hebt een drukke dag achter de rug en wilt je ontspannen op je vrije avond, alleen dan herinner je je ineens dat je nog moet factureren. Het liefst laat je de laptop links liggen. Moet je nu echt nog uren gefocust in Excel gaan werken?


Factureer jij met Excel? Je bent niet de enige. En waarom ook niet? Het programma staat waarschijnlijk al op je computer en je kan ermee rekenen. Het kost alleen een hoop tijd en een vergissing is snel gemaakt. Start met factureren via online boekhoudsoftware. Dit is makkelijk, eenvoudig en digitaal. Daardoor houd je meer tijd over om te ondernemen én om te genieten van je vrije avond. 


Factureren in Excel
Factureren in Excel gaat bepaald niet vanzelf. Je past tarieven, kortingen en BTW steeds handmatig toe. Daarna stuur je een mail met de factuur als bijlage naar je klant. Een vergissing is snel gemaakt. Wat als je de verkeerde klantnaam vermeldt, de BTW niet correct toepast of een onjuist bedrag berekent? Zelfs nadat je de factuur verzendt houdt het werk niet op. Door de bewaarplicht ben je verantwoordelijk voor het opslaan van de facturen. En hoe staat het eigenlijk met de betalingen?

Je bent al snel uren bezig om je werkzaamheden te factureren en je administratie op orde te houden. Allemaal tijd die je liever zou besteden aan andere dingen; ondernemen!

Naar een oplossing
Online boekhoudsoftware neemt het saaie werk van je over. Klantgegevens, afspraken over tarieven, BTW en andere zaken worden direct voor je ingevuld. Je risico op fouten neemt af. Met één druk op de knop verstuur je per mail een professionele factuur met jouw logo en huisstijl. Heb je periodiek terugkerende facturen? Dan staan die iedere maand direct voor verzending klaar. Nog een voordeel: je zet je offerte zo om naar factuur én deze wordt direct verwerkt in je administratie. Zo heb je actueel inzicht in de financiële status van je onderneming. Je voldoet aan de bewaarplicht en alle andere eisen van de Belastingdienst. Je bespaart tijd, komt professioneler over én hebt minder zorgen.

Nog meer redenen nodig? Doordat je de actuele cijfers van jouw bedrijf altijd bij de hand hebt kan je vooruit kijken en kansen en mogelijkheden zien. Zit je ontspannen op de bank en schiet ineens die ene factuur in je hoofd? Je kan altijd en overal bij je boekhouding. Benieuwd welke facturen nog niet betaald zijn? Je ziet het direct en stuurt met één druk op de knop een betalingsherinnering. 

Klinkt online factureren jou ook als een oplossing in de oren? 

Tip
Dé tip die we jou graag meegeven: gebruik een facturatietool zoals Twinfield. Daarmee stel je moeiteloos professionele facturen op. Zelfs als boekhouden er niet leuker van wordt (en wij denken van wel), dan bespaar je er in ieder geval een hoop tijd mee. Ben jij benieuwd naar alle voordelen en de mogelijkheden? We denken graag met je mee over passende manieren om jouw administratie eenvoudiger en leuker te maken zodat jij je kan richten op ondernemen.