Blog: Online factureren zodat jij je kunt richten op ondernemen

Overkomt jou dit wel eens? Je wilt je op vrijdagavond ontspannen na een drukke week, maar dan herinner je je ineens dat je nog moet factureren. Het liefst laat je de laptop links liggen. Moet je nu echt nog uren gefocust in Excel gaan werken?

Factureer jij met Excel? Je bent niet de enige. En waarom ook niet? Het staat al op de computer en je kunt ermee rekenen. Het kost wel een hoop tijd en een vergissing is snel gemaakt. Zonde. Door online te gaan boekhouden bespaar je jezelf een hoop werk. Daardoor houd je meer tijd over om te ondernemen én om te genieten van je vrijdagavond. 

Factureren in Excel
Factureren in Excel gaat bepaald niet vanzelf. Je past tarieven, kortingen en BTW steeds handmatig toe. Daarna stuur je een mail met de factuur als bijlage naar je klant. Een vergissing is snel gemaakt. Wat als je de verkeerde klantnaam vermeldt, de BTW niet correct toepast of een onjuist bedrag berekent? Na verzending houdt het werk niet op. Jij bent verantwoordelijk voor het opslaan van de facturen. Daarbij moet je de bewaarplicht in acht nemen. Je bent al snel uren bezig om je werkzaamheden te factureren en je administratie op orde te houden. Allemaal tijd die je liever zou besteden aan andere dingen.

Naar een oplossing
Online boekhoudsoftware neemt het saaie werk van je over. Klantgegevens, afspraken over tarieven, BTW en andere zaken worden direct voor je ingevuld. Je risico op fouten neemt af. Met één druk op de knop verstuur je per mail een professionele factuur met jouw logo en huisstijl. Heb je periodiek terugkerende facturen? Dan staan die iedere maand direct voor verzending klaar. Je voldoet aan de bewaarplicht en alle andere eisen van de Belastingdienst. Kortom je bespaart tijd, komt professioneler over en hebt minder zorgen.

Nog meer redenen nodig? Met online boekhoudsoftware heb je de actuele cijfers van jouw bedrijf altijd bij de hand. Je kunt vooruit kijken waardoor je kansen en mogelijkheden ziet. Zit je ontspannen op een terras en schiet ineens die ene factuur in je hoofd? Je kunt altijd en overal bij je boekhouding. Benieuwd welke facturen nog niet betaald zijn? Je ziet het direct en stuurt met een druk op de knop een betalingsherinnering. 

Kortom: met online boekhoudsoftware weet je altijd hoe de zaken ervoor staan. 

Tip
Dé tip die ik je graag mee wil geven: gebruik een facturatietool zoals Twinfield. Daarmee stel je moeiteloos professionele facturen op. Zelfs als boekhouden er niet leuker van wordt (en wij denken van wel), dan bespaar je er in ieder geval een hoop tijd mee. Ben jij benieuwd naar alle voordelen en de mogelijkheden? Ik denk graag met je mee over passende manieren om jouw administratie eenvoudiger en leuker te maken.